Cu totii cred ca ati auzit deja de Isaac Newton, care este cunoscut la nivel mondial, ca fiind unul dintre cei mai importanţi matematiciani, fizicieni şi astronomi ai omenirii. A fost primul om de stiinta care a demonstrat ca legile naturii controleaza atat miscarea Pamantului, cat si a altor corpuri ceresti. Pe langa toate descoperirile sale si teoriile scrise de el, anumite aspecte ale vietii sale private nu sunt cunoscute aproape deloc. Asadar, daca sunteti curios din fire, este momentul sa aflati cele mai inedite lucruri despre Isaac Newton.

1. Newton credea despre el insusi ca este un mare pacatos. Pe cand avea varsta 19 ani, renumitul matematician a facut o lista a celor 48 de pacate, comise de el. Printre greselile enumerate se numara si faptul ca, deseori, era obraznic cu mama lui sau ca avea o gandire total nepotrivita.
2. Celebrul fizician si-a infipt un ac sub globul ocular, vrand sa vada cum se percepe lumina. La vremea respectiva, nu erau cunoscute prea multe lucruri despre lumina, astfel ca oamenii nu stiau sigur dacă ochiul uman este cel care o produce sau dacă doar o colecteaza, din exterior. Curios din fire, Newton a inceput sa cerceteze singur optica si sa afle cat mai multe in acest sens.
3. De-a lungul vietii sale Isaac Newton a avut de doua ori caderi nervoase. Prima dintre acestea s-ar fi produs dupa o discutie in contradictoriu privind anumite aspecte ale teoriei sale despre optica. Cea de-a doua s-a intamplat cand acesta a renuntat la cercetarile stiintifice, fapt care l-a consumat foarte mult in interior. Newton a dat atunci vina pe lipsa de somn si epuizare, insa multi sunt de parere ca a avut loc otravirea usoara a matematicianului cu diferite substante folosite in timpul experimentelor.
4. Daca nu stiati pana acum, Newton s-a nascut prematur. Hannah Ayscough, mama acestuia, l-a adus pe lume cu trei luni inainte de termen. Este parca ironia sortii faptul ca, desi el s-a dovedit a fi un geniu, tatal lui era analfabet, iar mama abia cunostea alfabetul.
5. În perioada in care era student la Cambridge, a fost nevoit sa serveasca la mese si sa curete camerele celorlalti studenti, pentru a primi in schimb niste bani cu care sa se poata intretine.
6. Newton era un baiat foarte singuratic. Multi cercetatori au sugerat ca acesta ar fi suferit de tulburare bipolara sau autism, insa au ramas doar sub forma de supozitii, deoarece nu au putut fi demonstrate.
7. Fizicianul a supravietuit epidemiei de ciumă, pe cand se afla la Londra. Acesta impreuna cu colegii sai de la facultate au fost trimisi acasa pentru a nu se imbolnavi.
8. Isaac Newton a fost si alchimist, adica a se ocupa cu stiinta oculta care avea ca scop transformarea metalelor ordinare in aur.
9. Elaborarea teoriilor sale nu s-a produs intotdeauna, iar un fapt ce releva acest lucru este cel mai probabil, acela ca Isaac Newton a realizat ca aceeasi forta invizibila care a provocat caderea marului influentează si miscarile Lunii.
10. Isaac Newton era incă virgin cand a murit. El nu a fost niciodata casatorit si nu a avut niciodata contact intim cu o femeie. S-a stins din viata la varsta de 84 de ani, dupa lungi cerecetari si experimente.