par-frumosIarna sau cel putin in anotimpul rece si ploios parul nostru pare ca o ia razna. Si nu este numai problema femeilor sau a fetelor ci si a barbatilor. Parul are tendinte de ingrasare mai ales daca purtam o caciula, se eletrizeaza si sta urat exact cand nu avem nevoie.

Primul lucru pe care trebuie sa il faci ca sa ai un par frumos tot timpul este sa ii gasesti marimea corespunzatore. Intr-adevar parul lung este foate frumos si cu totii am vrea sa il avem insa nu este si cel mai practic. De cele mai multe ori avem tendinta de a-l lasa sa creasca la nesfarsit, uitand de firele despicate si vrem ca el sa aiba volum si stralucire. Nu este chiar asa deoarece sunt anumite tipuri de par care pur si simplu nu au destinul de afi lungi. Parul subtire si fin de exemplu trebuie tuns intr-o varianta medie sau chiar scurta pentru a se mentine sanatos, iar parul puternic, cu firul gros trebuie sa fie mereu scurtat la varfuri, cate putin.

Un alt lucru pe care multi il ignoram atunci cand este vorba desre par, este samponul. Daca avem in baie mai multe produse de curatat parul atunci acest lucru zice multe despre noi. Ideal este sa iti descoperi tipul parului si ulterior si samponul si balsamul ideal pentru tine. Astfel poti sa iti mentii firul sanatos.

Uscarea cu feonul nu este deloc indicata si cei mai multi dintre noi o adoptam, mai ales cu aer cald sau foarte cald. Uscarea parului se face cu aer rece sau el trebuie lasat sa se usuce singur. Desigur daca ne grabim sa ajungem undeva imediat dupa ce am facut baie, este indicat sa folosim uscarea cu aer rece sau macar caldut, in nici un caz fierbinte

Un alt lucru pe care il facem cu totii si iar nu este indicat este stergerea parului in mod insistent cu prosopul dupa ce am facut baie. Parul se sterge usor petru a evita frecarea firului si se lasa liber.

Un ultim sfat pentru a avea un par frumos mai ales pentru fete este sa isi tina mai ales noaptea parul desfacut sau prins foarte usor cu ceva pufos. In nici un caz strans tare, mai ales pentru ca pielea capului trebuie sa respire si firul de par la fel. Atunci cand va pieptanati, alege-ti un pieptene cu dintii foarte rari si mari. Parul nu are nevoie de ceva des.