masini-de-vanzareCateva lucruri care trebuie stabilite inca dinainte de a merge intr-un targ de masini sau inainte de a incepe sa cautati pe site-uri cu anunturi cu masini de vanzare tin de asteptarile pe care le aveti de la masina pe care v-o doriti. Aceste asteptari sunt legate in primul rand de pret, apoi de performanta, de aspect si nu in ultimul rand de gradul de uzura a masinii.

De cele mai multe ori bugetul pe care il avem la dispozitie este cel care dicteaza in alegerea unui tip de masina. In functie de acesta vom sti daca ne permitem o masina mai noua sau una mai veche, o masina mai mare sau mai mica, un SUV sau o berlina. Tot in functie de buget ne vom permite si o marca anume de masina.

Performanta medie pe care fiecare si-o doreste de la masina pe care o va conduce trebuie stabilite inainte de cautare, astfel ca orice conducator auto porneste in cautare cu cateva preferinte legate de capacitatea motorului, de cutia de viteze, de consum, combustibil, etc.
Legat de gradul de uzura si de starea tehnica a unei masini anume – daca v-ati decis deja la un model – este important sa stiti exact la ce sa fiti atent, pentru ca multe defecte ale unei masini pot fi ascunse sau va pot scapa din vedere. In principiu, numai cei mai putin experimentati sau dimpotriva, cei care au foarte multa experienta isi pot permite astazi sa mai achizitioneze o masina second hand fara sfatul unui specialist si fara verificari temeinice.

Cu exceptia celei de-a doua categorii – a celor cu cunostinte temeinice in domeniul auto – pentru toti cei interesati sa achizitioneze o masina este absolut obligatoriu sa se consulte cu un specialist si impreuna sa verifice starea exterioara a masinii, caroseria si vopseaua, parbrizul, geamurile, elementele de inchidere, eventuale urme de rugina sau urme de lovituri si zgarieturi. De asemenea foarte important este sa verificati sistemele din interiorul masinii si sa programati un drive test pentru a vedea cum se comporta toate elementele, de la motor si pana la cutia de viteze sau sistemul de franare. Trebuie verificata, de asemenea, starea anvelopelor pentru a vedea cat sunt de uzate si sa stiti daca sa programati si o investitie in acest sens.