În sfârşit, primele zile calde de primăvară! Putem acum deschide larg ferestrele, putem pune deoparte hainele de iarnă, putem ieşi în parcuri şi de acolo să facem cale întoarsă către cea mai apropiată farmacie pentru a ne face stocul de antihistemice.

Dacă si tu întâmpini sosirea primăverii în fiecare an, cu un nas înfundat și ochi înlăcrimați în loc de o inimă fericită, e timpul să arunci o nouă privire asupra alergiilor sezoniere. Alergiile au o puternică componenta genetică. Dacă părinţii tăi au avut alergii, este foarte probabil să ai si tu. Cele mai multe alergii se dezvoltă în copilărie, dar pentru unele persoane, se dezvoltă mai târziu, dupa expunerea la anumiţi factori de mediu. Este posibil să te fi luptat cu alergii de primavara de ani, fără să fi ştiut, dar asta nu înseamnă că nu poţi învăța câteva trucuri noi despre cum să le faci faţă.

Poţi încerca urmatoarele:

  • Alimente care combat alergiile: Cercetările sugerează că alimentele bogate în antioxidanţi sau nutrienţi anti-inflamatori pot reduce șansele de a dobândi alergii. Acestea includ ceaiul verde, alimentele de culoare roşie, cum ar fi merele, ceapa roşie, strugurii, şi zmeura.
  • Exerciţiile fizice. Activitatea fizică ar putea ameliora unele simptome ale alergiei, ajutând la îmbunătăţirea sistemului imunitar. Dar nu face exerciti fizice în aer liber, mai ales atunci când cantităţile de polen sunt mari.
  • Spray-urile nazale cu corticosteroizi au devenit din ce în ce mai bune iar modalitatea de aplicare a avansat de la clasicele picături, la vaporizatoare.